Снимка TrafficNews.bg Със сигурност ще има наказани за бягството на задържият от

...
Снимка TrafficNews.bg Със сигурност ще има наказани за бягството на задържият от
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР: Започва дисциплинарна проверка в Трето районно в Пловдив, откъдето избяга арестант

Снимка  TrafficNews.bg  

Със сигурност ще има осъдени за бягството на задържият от Трето РПУ в Пловдив. Ако ръководителят не е основал нужната организация, той ще понесе наказване, само че в случай че някой от чиновниците е нарушил процедурата, наказването ще бъде за него, съобщи за  TrafficNews.bg  главният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов. 

Днес преди обед арестуваният Петър Петров избягал  от тоалетната на Трето районно ръководство. Вчера той бил арестуван с малко количество опиат и казусът бил докладван на Районна прокуратура. Сутринта се примолил на служителите на реда да го заведат до тоалетна, защото коремът го болял, като ги излъгал, че има разстройство. Това му дало преднина и разрешило да отвори прозореца и да избяга. 

Парадоксалното е, че единствено час по-късно 24- часовата му мярка изтичала и той щял да бъде освободен, тъй като опиатът, открит в джобовете му бил пренебрежимо малко количество. 

Към момента пловдивската полиция е вдигната на крайник и се организира масирана акция по търсене на беглеца. Полиция има на всички изходи на града, като подозрителните коли се ревизират подробно.  

Репортер на  TrafficNews.bg  потърси за коментар началникът на Трето районно контрольор Никола Симов. Симов обаче е в отпуск и уточни, че не му е докладвано нищо за случая. Негов заместител е контрольор Георги Машонов. 

Районна прокуратура също е почнала инспекция за бягството на пандизчията. 

Бягството на наркопласьора от районното ръководство идва след серия от пропуски от страна на защитата в затвори, затворнически общежития и външни работни обекти, в които работят лишени от независимост.

Инцидентът нанежи в допълнение пристрастеностите в Народното събрание, където вървят дебатите по вота на съмнение, пожелан от Българска социалистическа партия поради голям брой проблемите в бранш Сигурност. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова стартира речта си тъкмо с новината за избягалия задържан и сарскастично предложи на вътрешния министър " да го заловен до края на дебата и преди да си е пуснал брада ".

" При тази светкавична реакция от Българска социалистическа партия ще би трябвало да проверим дали това бягство е инцидентно " разяснява гл. комисар Маринов. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР